Kdo za nadací stojí

Výkonný ředitel Nadace EU&FI

Jsem zakladatelem Nadace EU&FI. Moji největší životní vášní je sebepoznání, osobní rozvoj a touha po smysluplném životu, kterou chci jít příkladem nejen svým dětem, ale i všem lidem, kterým záleží na kvalitě jejich života.

Neustále jezdím po zajímavých seminářích, setkávám se s velkými učiteli a kouči tohoto světa a v případě, že mi nějaký opravdu pomůže zlepšit kvalitu mého života, tak si neumím jeho učení nechat jen sám pro sebe a organizuji prostřednictvím mé osobní stránky www.michalruckel.cz seminář nebo workshop pro širokou veřejnost.

Tuto organizačně pořadatelskou činnost dělám absolutně bez nároku na svůj vlastní honorář, dělám to proto, že mě to baví. Moje cesty za poznáním mě svedly dohromady s autorkou podvědomého testu osobnosti Evou Urbanovou, který na základě moderní psychodiagnostiky 21. století dokáže rozpoznat naše silné stránky a talenty, které jsou klíčové pro náš osobní rozvoj.

Tím, že jsem zároveň i spoluzakladatelem Finančního Institutu, který pomáhá lidem napříč celou ČR již několik let s finanční gramotností a pravidelně s radostí přispíváme na dobročinné účely, tak z naší činnosti přirozeně vyústila myšlenka založit nadaci, která posune naše společné snažení ve zlepšování kvality vzdělání našich dětí i dospělých na vyšší úroveň.

Lidskými zdroji a aplikovanou psychologií se zabývá 25 let. Eva je autorkou unikátního online psychodiagnostického softwarového programu WORKtest.

Má 25 let praxe v oboru lidských zdrojů. Eva vystudovala VUT Brno (Marketing a Management), více oborové studium na Masarykově Univerzitě v Brně ukončeno státní zkouškou z psychologie, práva a pedagogiky. V oblasti aplikované psychologie a lidských zdrojů působí od roku 1996.

Svou profesní kariéru jsem věnovala vývoji softwaru, který bych dnes ráda předala nadaci. Poslání Nadace EU&FI vnímám jako vyústění mé dlouholeté práce. Cestu, která umožní využít WORKtest pro širokou studující populaci a formovat jejich osobnost na základě potenciálu, vloh a talentu.

Zaručit zdravý vývoj „dítěte v osobnost“ a nabídnout jim možnosti růstu již od útlého věku až po dospělost. Poskytnout dětem výběr správné školy a profese na základě jejich predispozic, poznat jejich talent a umět ho plnohodnotně využít. Spojením poznání potenciálu dětí a finanční gramotnosti vnímám jako jednu ze záruk spokojeného a naplněného života dítěte.

Mgr. et Mgr. Ivana Rezková

Provozní ředitelka

Již od mládí můj profesní zájem směřoval k několika oborům. Zajímala jsem se o zdravotní vědy, pedagogiku a management.

I když se nevěnuji všem vystudovaným profesím, tak každou považuji za cennou životní zkušenost. Ať už šlo o studium na lékařské fakultě a několikaletou praxi porodní asistentky nebo studium pedagogické fakulty, kde jsem vystudovala učitelství odborných předmětů pro zdravotnické školy. Tato pedagogická praxe mi ukázala, jak nesmírně důležitý je u dětí výběr vhodné školy. Takové, která bude dítě bavit a umožní mu naplno využít a uplatnit jeho potenciál. V dalších letech jsem pokračovala ve studiu humanitních věd v oborech Sociologie a Andragogika se zaměřením na personální management a řízení lidských zdrojů. Tyto znalosti už desátým rokem rozvíjím v praxi.

Od roku 2013 působím ve společnosti Finanční Institut. Naší vizí je měnit lidské životy k lepšímu pomocí objevování a využívání vlastního potenciálu na maximum.

Jsem nadšená, že mám tu možnost stát na počátku vzniku Nadace EU&FI a podílet se jako člen správní rady na jejím chodu. WORKtest považuji za zcela unikátní a mimořádnou metodu psychodiagnostiky, kterou chceme díky založení a podpoře naší nadace rozšířit do škol k co největšímu počtu mladých lidí a zároveň díky finanční podpoře zajistit i jeho maximální možnou dostupnost.

Miloslav Stoklasa

Ředitel rozvoje certifikovaných pracovníků nadace

Když se zrodila myšlenka na založení Nadace Evy Urbanové ve spojení s Finančním Institutem za účelem pomáhání dětem při zvyšování jejich finanční gramotnosti a výběru budoucího povolání na základě WORKtestu, ihned jsem věděl, že bych rád tento projekt podpořil svými zkušenostmi v oblasti finančního vzdělávání.

Již od roku 2007 se pohybuji ve složitém světě financí, kde se na mě obrací klienti s různými požadavky, které se týkají například výběru nejvýhodnější hypotéky, investování, vhodného spoření pro děti, pojištění atd. Spatřuji velkou důležitost v poslání umožnit dětem kvalitní vstup do jejich studijního a profesního života.

Bc. Adam Kaška

Garant finanční gramotnosti

Vystudoval jsem Finanční management na Univerzitě Hradec Králové a nyní pokračuji studiem pro získání prestižního titulu EFA, který má v České republice aktuálně přibližně 300 profesionálů pracujících ve financích.

Jedná se o nejvyšší dosažitelnou kvalifikaci v oblasti finančního plánování v ČR. V rámci finanční gramotnosti a individuální práce s klienty se zaměřuji především na zdravý poměr mezi cenou a užitkem produktů.

Cílem spolupráce je, aby klienti rozuměli z praktického hlediska produktům, za které si platí nebo ve kterých zhodnocují své peníze. Důležité je také mít sestavený rodinný rozpočet a kvalitní finanční plán pro realizaci cílů, jako jsou například financování bydlení, vytvoření rezerv, zhodnocení úspor na důchod a tvorbu renty a v neposlední řadě zajištění příjmů a majetku.

V mé činnosti pro Nadaci EU&FI si přeji, aby se každý student vydal cestou, která ho bude naplňovat a bavit. Zároveň, aby vyrůstal a žil ve zdravém finančním rodinném prostředí, které mu zajistí úspěšné studium a pohodový život.

Mým celoživotním posláním je neustále se vzdělávat v oblasti financí a předávat své znalosti a nabyté zkušenosti z finančního trhu spolupracovníkům Nadace EU&FI, kteří následně provádějí konzultace s klienty.

Proč 90 % z nás nedělá v životě to, co vystuduje a proč naplno nevyužívá svůj skutečný potenciál?Pomáháme rozvíjet talenty a nadání jednotlivců.