Finanční gramotnost

Trocha statistiky

• Peníze si šetří ze svých výplat téměř tři čtvrtiny obyvatelstva – v jaké výši a jakým způsobem?
  • Ovšem každý pátý Čech by nevyžil ze svých uspořených peněz déle jak měsíc! Jak tuto situaci postupem času změnit?
  • Mikropůjčky (kontokorent, kreditní karta…) využije před výplatou každý třetí Čech, víte, jak přesně tyto nástroje fungují pro Vás a proč fungují tak skvěle pro banku?
  • Částku, kterou by ve skutečnosti měli mít lidé naspořeno na důchod pro zachování své životní úrovně, nemá určenou více než polovina Čechů
  • Možnost diskutovat s odborníky o svých financích volí jen čtvrtina lidí. Raději je proberou doma v okruhu rodiny.

Konzultace s profesionálem na finanční gramotnost jsou v rámci dotované ceny WORKtestu.

Poradíme

• Jak mít své peníze pod kontrolou a aby pracovali pro Vás.
  • Jaké jsou základní principy nejvyužívanějších produktů a hlavně jak fungují v praxi.
  • Jak si snížit náklady a poplatky na produktech, které každý musí platit.
  • Na co si dát na finančním trhu pozor a jak se vyvarovat neférovému jednání a nekalým praktikám, se kterými se můžete v životě setkat.
  • Jak si ochránit příjmy pro případ nečekaných událostí jako je např.: ztráta zaměstnání, nemoc, úraz atp.
  • Jak získat částku, kterou je třeba mít naspořenou na důchod pro zachování své současné životní úrovně.

Miloslav Stoklasa

Ředitel rozvoje certifikovaných pracovníků nadace

Když se zrodila myšlenka na založení Nadace Evy Urbanové ve spojení s Finančním Institutem za účelem pomáhání dětem při zvyšování jejich finanční gramotnosti a výběru budoucího povolání na základě WORKtestu, ihned jsem věděl, že bych rád tento projekt podpořil svými zkušenostmi v oblasti finančního vzdělávání.

Již od roku 2007 se pohybuji ve složitém světě financí, kde se na mě obrací klienti s různými požadavky, které se týkají například výběru nejvýhodnější hypotéky, investování, vhodného spoření pro děti, pojištění atd. Spatřuji velkou důležitost v poslání umožnit dětem kvalitní vstup do jejich studijního a profesního života.

Trocha statistiky

Podniká od svých 20 let. Ve 21 letech objevil svět financí a už o tři roky později se stal dolarovým milionářem. Ve 31 letech i přes to, že byl úspěšný v mnoha oborech došel k poznání, že život spojený pouze s hromaděním majteku ho nenaplňuje.

Má 25 let praxe v oboru lidských zdrojů. Eva vystudovala VUT Brno (Marketing a Management), více oborové studium na Masarykově Univerzitě v Brně ukončené státní zkouškou z psychologie, práva a pedagogiky. V oblasti aplikované psychologie a lidských zdrojů působí od roku 1996.